bg en

ISIC Bulgaria

Вземи своята
тук!

Университет по архитектура, строителство и геодезия

ИНФОРМАЦИЯ

Университет, сключил договор за ко-бранд партньорство с АПАО и ДСК, по силата на който за университета е създаден специален подвид DSK ISIC UNI карта. Тази карта носи името и логото на Университет по строителство, архитектура и геодезия и може да се притежава единствено от студентите в този университет. В началото на всяка академична година в университета работи временен ISIC офис, който издава и преподновява валидността на картите.

Студентите, които не учат в този университет могат да притежават стандартни ISIC или DSK ISIC карти и да подадат заявление за картата в офис на наш агент или клон на ДСК.

КОНТАКТИ
гр. София, бул. Христо Смирненски 1
(+359 2) 9635245, 8656863
web: www.uacg.bg


ВИД КАРТА
DSK ISIC UNI, година на въвеждане: 2006

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
Университетът е основан през 1942 г. като Висше техническо училище (ВТУ), което по-късно - 1945 г., се превръща в Държавна политехника. През 1953 г. се отделя като Инженерно-строителен институт (ИСИ), който през 1963 г. е преименуван на Висш инженерно-строителен институт (ВИСИ), а през 1977 г. - на Висш институт по архитектура и строителство (ВИАС) . През 1990 г. ВИАС е преименуван на Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) по решение на Общото събрание на ВИАС, а на 21 юли 1995 г. официално е преобразуван в университет с решение на Народното събрание. На 15.11.2001 г. получава институционална акредитация.
Брой на студентите: 3800 (вкл. 486 задочници, 352 чуждестранни студенти и 50 докторанти).
Академичен персонал (редовни преподаватели): 435 (вкл. 74 професори, 137 доценти, 202 асистенти, 22 преподаватели; от тях 250 са доктори на науките.
Академичен персонал (хонорувани преподаватели): 190; от тях с докторска степен - 60.
За времето на своето съществуване, УАСГ е подготвил повече от 5500 архитекти и 25000 инженери.
В пет факултета - Архитектурен, Строителен, Хидротехнически, Геодезически, Транспортен и 33 катедри се подготвят висши кадри по следните специалности: Архитектура, Урбанизъм, Строителство на сгради и съоръжения, Транспортно строителство, Водоснабдяване и канализация, Хидростроителство и Геодезия. Продължителността на обучението, вкл. и времето за подготовка на дипломна работа е 10 семестъра за инженерните специалности и 11 семестъра за специалността "Архитектура". Освен това, в Свободния факултет в продължение на 5 семестъра, всеки студент или дипломиран инженер може да получи допълнителна подготовка по мениджмънт на строителна фирма, международни икономически отношения, предприемачество и право в международния бизнес, компютърна обработка на информацията, компютърни технологии в проектирането, преводачи на специализирана литература и управление на земи и имоти.

ФАКУЛТЕТИ И ДЕПАРТАМЕНТИ

 • АРХИТЕКТУРЕН ФАКУЛТЕТ
 • ГЕОДЕЗИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ
 • СТРОИТЕЛЕН ФАКУЛТЕТ
 • ФАКУЛТЕТ по ТРАНСПОРТНО СТРОИТЕЛСТВО
 • ХИДРОТЕХНИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ
 • Департамент по ПРИЛОЖНА ЛИНГВИСТИКА И ФИЗИЧЕСКА КУЛТУРА

Сподели

Избрани намаления

 • Кино Арена

  Билети за студенти в Кино Арена.

  Special offer
 • ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ СОФИЯ

  Студенти с ISIC ползват преференциалната тарифа за изваждането или зареждането на електронна...

  Special offer
 • KFC

  Ресторанти за бързо хранене KFC

  10%
 • SPORT DEPOT

  SPORT DEPOT e най-голямата верига спортни магазини в България. В магазини SPORT DEPOT се...

  10%
 • Lenovo Exclusive Store

  Lenovo Exclusive Store e представителен магазин, в който може да видите, тествате и закупите...

  5%
 • Виж всички >