bg en

ISIC Bulgaria

Вземи своята
тук!

Световен ден на оралното здраве

Българска Дентална Студентска Асоциация отбелязва световния ден на оралното здраве.

Световният ден на оралното здраве се отбелязва всяка година на 20 март. Това е международен ден, на който се отчитат ползите от добрата орална хигиена и важността от поддържането и при всички хора, от млади до стари. 90% от населението страда от заболявания на устната кухина и голяма част от тях нямат достъп до лечение.

Световният ден на оралното здраве предлага платформа за редуциране на оралните заболявания, чрез поддържане на добра устна хигиена. Надяваме се този ден да стане повратна точка в нашето мислене. Ние обръщаме внимание на профилактиката в денталната медицина. Нашата цел е да подобрим здравната култура на българските граждани. Редовното миене на зъбите, използването на конци и води за уста многократно понижават възможността от развитие на познатите ни орални заболявания. Особено важни са редовните профилактични прегледи при дентален лекар.

Студентите от факултета по дентална медицина в софия ежедневно обслужват пациенти и извършват голяма по обем работа. Това допринася за понижаване на заболяванията на устната кухина на всички граждани особено при пациенти който нямат достъп до здравни услуги.

Българска Дентална Студентска Асоциация ще посети на 20 март 12 СОУ “Цар Иван Асен II”. На учениците от 1-4 клас ще бъде представена презентация.

Световен ден на оралното здраве

19 март 2014, сряда

Сподели

Избрани намаления