bg en

ISIC Bulgaria

Вземи своята
тук!

Стопанска академия - Свищов

ИНФОРМАЦИЯ
Университет, сключил договор за ко-бранд партньорство с АПАО, по силата на който за университета е създадена специална ко-брандирана ISIC UNI карта. Тази карта носи името и логото на Стопанска академия "Д.А. Ценов" - Свищов и може да се притежава единствено от студентите в този университет. 

 

Студентите, които не учат в този университет могат да притежават стандартни ISIC или DSK ISIC карти и да подадат заявление за картата онлайн, офис на наш агент или клон на ДСК.


КОНТАКТИ
гр. Свищов, ул. Емануил Чакъров 2
web: www.uni-svishtov.bg


ВИД КАРТА
ISIC UNI, година на въвеждане: 2011


ИСТОРИЯ
Създаването на Висше търговско училище в Свищов има своите корени във възрожденската история на града. През Възраждането той се утвърждава като важен търговски център, в който избуяват кълновете на богати просветни и културни институции. Градът е гнездо на родолюбиви българи, огнище на дарителски традиции в полза на народния Възход. Прогресивни търговци и интелигенти лелеят съкровена мечта Свищов да мери икономически, културен и духовен ръст с най-ценното в Европа. 

   Това разгаря още по-силно парещата жар за обновяване. „Великият пламен" на любородието, възрожденският ентусиазъм раждат благородната дарителска традиция за нуждите на образованието. В „Цариградски вестник" от юли 1858 г. четем: „... как се слави Свищов град, както наричат столица на учението в България!"
   Между светлите имена на дарителите се откроява Димитър Апостолов Ценов с неоценим принос за града и за България; „Велик българин, закръглил делото, подето от неговите предшественици" (акад. Г. Данаилов). Академията поддържа славата на Дарителя и гордостта на Свищов като Академичен център.
   На 8 ноември 1936 г. в Наредба-закон, подписана от Цар Борис III, се записва: „Учредява се в гр. Свищов Висше търговско училище под името „Д. А. Ценов" с цел да дава теоретически и приложни знания по отделните клонове на стопанските науки." (Държавен вестник, бр.200,5.09.1936г.).

Факултети
Факултет Финанси
Факултет Стопанска отчетност 
Факултет Мениджмънт и маркетинг 
Факултет Производствен и търговски баланс 

 

Сподели

Избрани намаления

 • Aerodium Bulgaria

  Уникално изживяване! Насладете се на свободата свободния полет! Първият по рода си вертикален...

  20%
 • Penshop.bg

  Penshop.bg е първият специализиран уебсайт за луксозни пишещи инструменти в България.

  7%
 • ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ СОФИЯ

  Студенти с ISIC ползват преференциалната тарифа за изваждането или зареждането на електронна...

  Special offer
 • Vision Express Супер Оптика

  Оптики VISION EXPRESS са част от втората в света верига магазини за оптика в цял свят Grand...

  20%
 • KFC

  Ресторанти за бързо хранене KFC

  10%
 • ASICS

  ASICS се развива като фирма за маратонки и спортно облекло повече от 50 години. За тези години...

  10%
 • Виж всички >