bg en

ISIC Bulgaria

Вземи своята
тук!

Софийски университет

ИНФОРМАЦИЯ
Университет, сключил договор за ко-бранд партньорство с АПАО, по силата на който за университета е създадена специална ко-брандирана ISIC UNI СУ карта. Тази карта носи името и логото на Софийски Университет "Св. Климент Охридски" и може да се притежава единствено от студентите в този университет. В началото на всяка академична година в Ректората на университета работи временен ISIC офис, който издава и преподновява валидността на картите. Също така се правят кампании за подновяване на картите в някои от факултетите.

Студентите, които не учат в този университет могат да притежават стандартни ISIC или DSK ISIC карти и да подадат заявление за картата онлайн, офис на наш агент или клон на ДСК.


КОНТАКТИ
гр. София, бул. Цар Освободител 15
web: www.uni-sofia.bg

ВИД КАРТА
ISIC UNI СУ, година на въвеждане: 2014

ИСТОРИЯ

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е първото българско висше училище. Неговата история е въплъщение и продължение на многовековната културна и просветна традиция на българския народ.
Началото на организираната образователна система в България датира от втората половина на IX в. През епохата на Възраждането се ражда идеята за откриване на Висше училище.
Авторитетът на Висшето училище нараства и с това се утвърждава нуждата от културно-просветна мисия, която то да изпълнява в националното ни развитие след Освобождението през 1878 г.
Постепенно Софийският университет става един от авторитетните научни центрове на Балканите, напълно развит европейски тип университет. Днес Софийският университет "Св. Климент Охридски" е най-големият и престижен научноизследователски център в страната.
Ректоратът се намира на бул. "Цар Освободител" 15. Факултетът по математика и информатика, Физическият, Химическият и Биологическият факултет, Факултетът по журналистика, Богословският, Стопанският и Факултетът по начална и предучилищна педагогика се намират в отделни сгради, чиито адреси са посочени в справките за отделните факултети.

Факултети

Исторически факултет
Философски факултет
Факултет по славянски филологии
Факултет по класически и нови филологии
Юридически факултет
Факултет по педагогика
Факултет по начална и предучилищна педагогика
Факултет по журналистика и масови комуникации
Богословски факултет
Стопански факултет
Факултет по математика и информатика (ФМИ)
Физически факултет
Факултет по химия и фармация
Биологически факултет
Геолого – георгафски факултет (ГГФ)
Медицински факултет

Сподели

Избрани намаления

 • KFC

  Ресторанти за бързо хранене KFC

  10%
 • Lenovo Exclusive Store

  Lenovo Exclusive Store e представителен магазин, в който може да видите, тествате и закупите...

  5%
 • SPORT DEPOT

  SPORT DEPOT e най-голямата верига спортни магазини в България. В магазини SPORT DEPOT се...

  10%
 • Кино Арена

  Билети за студенти в Кино Арена.

  Special offer
 • Виж всички >