bg en

ISIC Bulgaria

Вземи своята
тук!

Отворена процедура

АПАО наградата

 

АПАО търси своите нови Лидери.
Лидерите са доброволци – хора с разностранни интереси и профили. Те познават Наградата и са готови да ви съдействат на участниците. Ролята, която изпълняват е близка до тази на един ментор - те мотивират и подкрепят участниците, споделят и изслушват опит и идеи, насърчават ги и им предоставят необходима информация или насока къде може да бъде намерена.

Защо да стана Лидер?

Лидерството е процес, при който има ползи и за двете страни. Участникът получава нужните помощ и подкрепа, а Лидерът - възможността да общува с много и различни хора, да развива собствените си качества и умения и да черпи вдъхновение от работата си. Лидерите преминават през двудневно специално изготвено обучение (което АПАО безплатно им предоставя). По време на обучението научават повече за Наградата, за общуването с младежите, получават модел за целеполагане и подкрепа от страна на настоящите Лидери и координатор. С присъединяването към Наградата, Лидерите стават част от една динамична и интересна общност от активни хора, устремени към положителна промяна.

Как да стана Лидер?

Попълнете този формуляр до 13.03. До една седмица след края на срока ще получите отговор дали сте одобрен.

 

------------------------------------

Асоциация за подпомагане на академичната общност е лицензиран регионален координатор на Наградата. Това ни дава възможността да предоставяме Наградата на желаещите да се включат в нея и по този начин да допринасяме за развитието на младите хора в България.

В края на всяко едно ниво (повече за Наградата, направленията и нивата можете да прочетете тук и тук) участниците преминават през Приключенско пътуване. В зависимост от нивото, в което са, пътуването може да е 2, 3 или 4 дни. Целта на пътешествието е да насърчи приключенския и откривателски дух чрез предприемане на пътуване в група. Групата предварително планира пътешествието си и го осъществява в непозната среда. Приключенията са предизвикателни, уникални и запомнящи се преживявания. Те изискват постоянство, труд, работа в екип и решителност.

За провеждане на приключенските пътувания са необходими Супервайзори и Оценители.

Супервайзорите са хора, които обичат природата и приключенията. Те провеждат кратко обучение на участниците и им помагат да се подготвят за същинското приключение. Супервайзорите са хора с подходяща квалификация и опит, които могат да тренират участниците в необходимите им технически умения, изисквания за безопасно предприемане на независимо пътуване в непозната среда.

Оценителите са хора с подходящи умения и познания, които могат да оценят дейността на участника и да попълнят Книжката за документиране на напредъка на участника, за да удостоверят, че той е отговорил на изискванията на Наградата.

Супервайзорите и Оценителите са доброволци с дългосрочен ангажимент към организацията. Необходимостта от оценители и супервайзори е приблизително веднъж на около 5 месеца. Всички одобрени кандидати ще преминат през безплатно двудневно обучение, което ние ви предоставяме.

Защо да бъдете Оценител/Супервайзор в Наградата?

По този начин ще имате възможност да допринасяте за развитието на активни млади хора. Освен това ще можете да общувате с много и различни хора и да се присъедините от нашата разрастваща се общност от хора с желание и готовност да променят действителността в страната ни към по-добро.

Как да стана Оценител/Супервайзор в Наградата?

Попълнете формуляра до 13.03. До една седмица след края на срока ще получите отговор дали сте одобрен.

В случай, че имате някакви въпроси или коментари, не се колебайте и пишете на vasileva.kristine@gmail.com

Сподели

Еразъм 30
Еразъм