bg en

ISIC Bulgaria

Вземи своята
тук!

Опознай Пловдив с ISIC в ръка

Знаете ли, че Пловдив е българският победител, станал Европейска столица на културата през 2019? Обзалагаме се, че няма човек, който да не е чул за постижението на най-древния жив град в Европа. Пловдив е избран измежду многото български кандидати, не просто защото има какво да покаже, а защото историята, културата, бита и изкуството се преплитат по улиците на Града под тепетата. За да го докаже отново, Пловдив отваря вратите на своите забележителности за всички притежатели на ISIC карта, за да се убедите сами в магичното въздействие на града.

Всички притежатели на валидни ISIC карти могат да се възползват от до 70-процентови намаления в обектите, намиращи се на територията на град Пловдив.

Разбира се, първата асоциация при споменаването на Пловдив, която се появява в съзнанието на всеки, е Старият град. Всички посетители, собственици на ISIC карта получават до 50% отстъпка от билетите, предлагани от Общинския институт „Старинен Пловдив“. Насладете се на античния Римски стадион, Малката базилика или Античния театър. Почувствайте се горди с историята, върнете се назад във времето и се почувствайте свободни  със специалните преференции за студенти.

Посетете Природонаучния музей на Пловдив, за да се насладите на изложенията Минерали, Ботаника, Безгръбначни, Аквариум, Морски аквариум, Риби, Земноводни и влечуги, Птици, Бозайници, Терариум, Планетариум и Пеперуди. Без изключение, получавате отстъпка срещу валидна ISIC карта.

В Регионалния исторически музей можете да се докоснете до над 60 000 експоната, сред които са уникални колекции от хладно и огнестрелно оръжие, ордени и медали, военно снаряжение, лични вещи, печатни издания, облекло и предмети от градския бит, снимки и документи. 

Регионалният етнографски музей е вторият най-голям музей от такъв тип в страната. Тук всички притежатели на ISIC карти могат да се потопят в атмосферата на традициите и ежедневието на пловдивчани от епохата на Възраждането досега.

Безспорно всички от клуба на ISIC оценяват Археологическия музей на Пловдив изключително високо. Тази безкрайна колекция събира артефакти от най-ранните години на града, свързани с човешкото изкуство, бит, както и богата нумизматична колекция.

Градската художествена галерия на Пловдив съчетава модерното с античното, съвременното изкуство с традиционното, експресионизма с импресионизма. Собствениците на ISIC карти могат да се насладят на няколко изнесени и няколко постоянни галерии, които да се превърнат в компас за усета за изкуство.

Е, вече знаете, че Пловдив е българският победител, станал „Европейска столица на културата“, а сега е време да се убедите сами в достойнствата на Града под тепетата – използвайте преференциите с Вашата ISIC карта и почувствайте духа на свободата.

8 февруари 2017, сряда

Сподели

Избрани намаления