bg en

ISIC Bulgaria

Вземи своята
тук!

Международната награда

наградата

Международната награда на херцога на Единбург

Международната награда на херцога на Единбург (наричана за краткост Наградата) е водеща международна младежка Програма за личностно развитие и постижения. Участниците в нея се състезават със самите себе си, като предизвикват собствените си убеждения за това на какво са способни и до къде най-далеч могат да стигнат. Постигайки целите си, младите развиват умения и качества, които остават за цял живот.

От създаването си през 1956 г. до днес повече от 8 000 000 млади хора в 144 страни са предприели редица доброволни и предизвикателни дейности, включвайки се в програмата на Наградата. В момента над 1 000 000 младежи по целия свят постигат своите личностни цели като част от Наградата.

МЕЖДУНАРОДНАТА НАГРАДА НА ХЕРЦОГА НА ЕДИНБУРГ – БЪЛГАРИЯ

Учредената в началото на 2014 г., Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България” е организацията, официално лицензирана да предоставя и координира Наградата в България. Г-н Росен Плевнелиев, президент на Република България, е официалният патрон на Наградата в България.

НАШАТА ВИЗИЯ

 „Всеки младеж в България на възраст между 14 и 24 години да има възможността да се присъедини към Програмата и да постигне Международната награда на херцога на Единбург.“

НАШАТА МИСИЯ

 „Нашата мисия е да направим Международната награда на херцога на Единбург достъпна за всички в България, за да сътворим среда за реализиране на младите хора и приключения, които остават за цял живот!“

 

Вижте още:
- какво представлява наградата
- какво дава наградата

Снимки

Сподели

Еразъм 30
Еразъм