bg en

ISIC Bulgaria

Вземи своята
тук!

Регионален исторически музей - Пловдив

70%
Регионален исторически музей - Пловдив
70%
Регионален исторически музей – Пловдив е създаден през 1951 г. като научна и културна организация за издирване, изучаване, опазване и представяне на културните ценности за миналото на Пловдив и Пловдивския край за периода от XV – XX век. В неговия фонд се съхраняват над 60 000 експоната, сред които са уникални колекции от хладно и огнестрелно оръжие, ордени и медали, военно снаряжение, лични вещи, печатни издания, облекло и предмети от градския бит, снимки и документи. Регионален исторически музей – Пловдив разполага с четири експозиции – „Българско възраждане”, „Книгоиздаване в България през втората половина на XIX и началото на XX век”, „Съединение на България от 1885 г.” и Музеен център за съвременна история.
 
Регионалният исторически музей в Пловдив предлага намаление за студенти и ученици, след представяне на подходящ документ. Можете да използвате своята валидна ISIC карта, която удостоверява студентския Ви статус. 
 
Expositions
 
Регионален исторически музей – Пловдив притежава колекции, които документират различни периоди от историята на Пловдив и Пловдивския край. По своя характер те биват лични- свързани с живота на политически и обществени  дейци, революционери и други, и  вещеви- печати, оръжие, монети, карти и пособия и др. В колекциите на Регионален исторически музей – Пловдив са включени над 10 000 експоната, част от богатия фонд на музея, събиран в продължение на повече от 50 години. 

Снимки

 • Намалението
 • Адреси и контакти
  • isic card
  • 70% Намаление
  • icon-pin.png
  Рейтинг: 5.00 /1 Гласа

  Цена за ученици и студенти: 1,00 лв. 

  Всеки четвъртък безплатен вход за експозциите. 

 • Адрес:
  пл. Съединение 1, Пловдив
  Адрес на тръгване (формат: Град, Улица Номер, пр. София, Цар Освобидител 2) Намери маршрут

  Карта

Подобни намаления

Избрани намаления