bg en

ISIC Bulgaria

Вземи своята
тук!

ISIC – част от първия в България проект „Електронна студентска книжка“

В следствие на над 60-годишна усилена работа по утвърждаване на мястото на ISIC в живота на студентите, към днешна дата многообразните преференции и отстъпки далеч не са приложими само при пътуване, от където всичко е започнало. Сега ISIC картата се използва от много студенти като карта за достъп, средство за разплащане и официално средство за верификация за нуждите на обществения транспорт. Картодържателите вече имат достъп до отстъпки и привилегии за над 150 000 продукти, услуги и преживявания на всеки етап и във всяка област от студентския живот.

През последните години ISIC България е един от водещите иноватори в развитието на ISIC картата и нейната употреба в живота на студентите, чрез такива проекти като изключително успешната кобрандирана DSK ISIC UNI карта за разплащания. Още едно доказателство за това е официалното стартиране на проекта за Електронна студентска книжка, реализирана в тристранно партньорство между УНСС, ISIC България и Банка ДСК.

Освен, че е уникален идентификатор за достъп на студентите до личните им профили и данни в университета, DSK ISIC Електронната студентска книжка позволява  превеждане на стипендии и награди и също така предоставя възможност за използване на редица предимства и преференции, не само в България, но и в цял свят.

На 14 ноември 2017г в Голяма конферентна зала на УНСС проектът „Електронна студентска книжка на УНСС“ бе официално представен. Ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев определени книжката от ново поколение като иновативно бизнес решение, което е 3 в 1 -  студентска книжка, дебитна карта на Банка ДСК и международна студентска идентификационна карта ISIC. На събитието присъстваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, председателят на Комисията по образование и наука на 44-тото Народно събрание Милена Дамянова, проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, директор на Центъра за компютърни иновативни системи, Виктор Петров, изпълнителен директор на COMITEX, Стефан Еленков, изпълнителен директор на "АПАО/ISIC Bulgaria", Пенчо Савов, директор на дирекция  „Банкови карти и електронно банкиране на Банка ДСК“, ректори на висши училища, представители на фирмите-партньори на университета в осъществяването на проекта, студенти, преподаватели и др.

Снимка unwe.bg

Пенчо Симов, Красимир Вълчев, проф. Стати Статев, Милена Дамянова, проф. Валентин Кисимов,
Виктор Петров, Стефан Еленков (отдясно наляво)

 

УНСС е първият университет в България, който въведе електронните студентски книжки, посочи проф. Статев. Техни притежатели станаха 4000 първокурсници-бакалаври, които започнаха обучението си през тази години. Пластиката, наподобяваща лична карта, съдържа микрочип с цифров печат на УНСС, цялата студентска информация на притежателя й и индивидуален подпис на всеки студент, чието име е изписано на кирилица и латиница, поясни проф. Статев.

Г-жа Милена Дамянова адмирира проекта за електронните студентски книжки, което определи като иновативно и полезно решение. Това не е просто електронизация на няколко услуги, а част от общата стратегия на университета. Надявам се повече висши училища да използват опита на УНСС и да въведат тази иновация, изтъкна Дамянова. Нововъведените електронни студентски книжки ще направят по-ползотворно и приятно обучението както за студентите, така и за преподавателите, акцентира председателят на Комисията по образование и наука.

Екипът на ISIC България ще продължава да бъде верен партньор в развитието на академичната среда в България и ще е поощрява все повече дигитализацията и иновациите в сферата на студентския живот, методите за информираност и отчетност и поетапната замяна на физическите носители с виртуални такива.
 

Снимка unwe.bg

 

* Част от текста е взаимстван от официалния сайт на УНСС - www.unwe.bg 

15 ноември 2017, сряда

Сподели

Избрани намаления